La fundació:
Sala de premsa

NOTA INFORMATIVA
Barcelona, 19 de febrer de 2019

 

Iniciativa solidària per sumar esforços per la demència

FUNDACIÓ ACE I EL CONSERVATORI LICEU SIGNEN UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER L’ALZHEIMER


•    Les entitats impulsen, en el marc d’aquest conveni, el concert solidari ‘Música per l’Alzheimer’ que tindrà lloc el 10 de març

•    El conveni té la finalitat de realitzar accions conjuntes per la sensibilització de la societat i la captació de fons per la recerca


 

Fundació ACE- Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, entitat dedicada al diagnòstic, tractament i recerca d’Alzheimer, i el Conservatori Liceu, institució cultural i pedagògica, dedicada a la docència, l’expressió artística i la transferència de coneixement musical, han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat d’impulsar projectes conjunts en favor de la recerca de la malaltia i la millora de la qualitat de vida dels pacients. Arran d’aquest acord, ambdues entitats han organitzat el concert solidari ‘Música per l’Alzheimer’ que tindrà lloc el diumenge 10 de març a les 18.00 h, a l’Auditori del Conservatori i que esdevindrà el primer projecte fruit de la col·laboració. 

En la signatura del conveni, Lluís Tárraga, director general de la Fundació, ha agraït el compromís d’una entitat de referència i de prestigi en l’àmbit cultural de Catalunya que “amb el seu compromís fa possible que puguem continuar fent recerca i que ens permet, a més, posar veu a la demència a través d’un llenguatge universal, com és la música, per fer-la visible”.

Per la seva banda, Maria Serrat, directora de la Fundació Conservatori Liceu, ha expressat que amb aquest conveni el Conservatori “reafirma el seu compromís amb la societat amb la voluntat de sumar esforços per una causa que requereix la implicació de tots”. 

A més del concert solidari, el conveni preveu portar a terme altres iniciatives conjuntes de captació de fons i també impulsar accions per acostar la música dels alumnes del Conservatori Liceu als usuaris de la Unitat d’Atenció Diürna de la Fundació. 

En aquest sentit, Tárraga ha destacat que “la música és una font molt important d’estimulació i d’emoció per a les persones que pateixen Alzheimer”.

 

Concert solidari per donar veu a l’Alzheimer

El concert ‘Música per l’Alzheimer, que es durà a terme en el marc d’aquesta col·laboració, combinarà actuacions del cor Contrapunto Vocale i de dos grups de cambra del Conservatori Liceu, un duo de percussió i un quintet de vent. Les entrades tindran un cost solidari de 20 € i els beneficis es destinaran íntegrament a la recerca de l’Alzheimer, una demència que afecta més de 86.000 persones a Catalunya i que es preveu que vagi en augment en els pròxims anys. El Conservatori també ofereix la possibilitat de col·laborar a través de la fila 0 per a aquelles persones que no puguin assistir. 

 

 
També et pot interessar ...

Fundació ACE promou les revisions gratuïtes de memòria a través de videotrucada durant la desescalada

03/06/2020Sala de premsa
Fundació ACE- Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center ha habilitat un servei telemàtic de revisió gratuïta de la memòria durant la desescalada. L'organització ja ha revisat gratuïtament la memòria de més de 3.500 persones en 12 anys.