Ace:
Sala de premsa

NOTA INFORMATIVA
Barcelona, 21 de setembre de 2023

 

Ace Alzheimer Center Barcelona impulsa la innovació en el tractament de la demència en la 8a Nit de l'Alzheimer

•    L'entitat ha recaptat 41.790 euros, que destinarà a un innovador projecte d'estimulació cognitiva mitjançant la realitat virtual amb l'objectiu d'abordar els símptomes de la demència, especialment en les seves fases més lleus.


Ace Alzheimer Center Barcelona ha celebrat amb gran èxit la 8a edició de la Nit de l'Alzheimer aquest 21 de setembre en el prestigiós Hotel Mandarin de Barcelona. L'esdeveniment va coincidir amb el Dia Mundial de l'Alzheimer i va reunir a destacades personalitats, artistes, i líders de la comunitat mèdica i política per a conscienciar sobre la importància de la recerca en la lluita contra aquesta malaltia.

La Nit de l'Alzheimer és un esdeveniment anual de caràcter solidari que té com a objectiu sensibilitzar a la societat sobre la malaltia d'Alzheimer i promoure la recerca en la seva prevenció i tractament. En aquesta vuitena edició, l'esdeveniment va destacar per ser un punt de trobada entre la societat i la comunitat involucrada en la lluita contra l'Alzheimer.

Els beneficis recaptats durant la Nit de l'Alzheimer 2023, que en aquesta edició han aconseguit la xifra de 41.790 euros, es destinaran a un innovador projecte d'estimulació cognitiva mitjançant la realitat virtual, impulsat per Ace Alzheimer Center Barcelona. Aquest projecte representa un pas significatiu cap a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia.

La nova Unitat de Teràpies Innovadores marcarà una fita en el tractament de la demència. Aquesta unitat se centra en el tractament simptomàtic amb un enfocament innovador, recolzat per un equip multidisciplinari d'especialistes en demència. La Unitat de Neuromodulació té com a objectiu abordar els símptomes de la demència, especialment en les seves fases més lleus. Problemes com la pèrdua d'habilitats de comunicació, la dificultat per a manipular objectes, la depressió i l'apatia poden ser altament incapacitants per a les persones que els experimenten i comporten riscos addicionals. Aquesta unitat aprofita el potencial de les noves tecnologies per a brindar una atenció mèdica precisa i tractaments personalitzats que millorin la qualitat de vida de les persones amb demència.

Els assistents van gaudir d'una nit plena d'emocions i compromís, amb destacades actuacions musicals a càrrec de Marina Rossell i el saxofonista Pep Poblet, la màgia solidària de Màgic Andreu, i les commovedores lectures dramatitzades dels actors Josep Maria Pou i Lluís Soler. La presència de Dani Feixas i Alain Hernández, director i actor del curtmetratge "París 70", que tracta sobre l'Alzheimer i els cuidadors, va emocionar a tots els presents. L'obra segueix el seu camí cap a la nominació als Premis Goya, la qual cosa ressalta encara més la importància de la temàtica.

La gala, que va ser conduïda amb mestratge per Cristina Riba i Josep Puigbó, va comptar amb la distingida presència del conseller de Salut, Manel Balcells, i la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Marta Villanueva, entre altres líders de la salut i el benestar de la comunitat.

A més de la gala, Ace Alzheimer Center Barcelona ha preparat un vídeo amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer. Enguany el missatge està orientat a les revisions gratuïtes de memòria, mostrant situacions quotidianes en les quals es posa en evidència que existeix una pèrdua de memòria (un comandament de la televisió a la nevera, les claus posades a una porta oberta…).

Para más información:

Isabel Rodríguez

93 444 73 18

irodriguez@fundacioace.org

També et pot interessar ...

Fundació ACE aconsegueix realitzar el 78% de les visites durant el confinament gràcies a la seva adaptació a la telemedicina

25/06/2020Sala de premsa
Fundació ACE ha adaptat amb èxit el seu model d'atenció a la telemedicina, en el context provocat per la pandèmia de coronavirus SARS-COV-2. El seu procés d'adaptació ha estat publicat per la revista Journal of Alzheimer's Disease.