Ace:
Sala de premsa

NOTA INFORMATIVA
Barcelona, 28 de juny de 2023

 

La Nit de l’Alzheimer torna per impulsar un projecte d’estimulació cognitiva amb realitat virtual

•    Ace Alzheimer Center Barcelona celebrarà la 8a edició de la Nit de l'Alzheimer amb una gala solidària a l'Hotel Mandarin de Barcelona el 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer.

•  La Nit de l'Alzheimer 2023 destinarà els seus beneficis al projecte de realitat virtual per l’estimulació cognitiva de persones amb malaltia d’Alzheimer.


Ace Alzheimer Center Barcelona torna amb la Nit de l'Alzheimer, el seu esdeveniment solidari anual que té l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar la societat sobre la importància de la recerca en la lluita contra l'Alzheimer. En la seva vuitena edició, la Nit de l'Alzheimer se celebrarà de forma presencial el 21 de setembre de 2023 a l'Hotel Mandarin de Barcelona. La gala, que ja té entrades a la venda al web nitdelalzheimer.fundacioace.com, s'integra dins d'una campanya digital de sensibilització i captació de fons.

L'objectiu de la Nit de l'Alzheimer és constituir un punt de trobada entre la societat i la comunitat Alzheimer, per tal de donar veu a les activitats de prevenció i diagnòstic precoç, tractament i investigació de la malaltia d'Alzheimer, així com sensibilitzar la societat per avançar en la lluita contra aquesta malaltia.

Enguany, els beneficis obtinguts per les donacions de la Nit es destinaran a un projecte d'estimulació cognitiva mitjançant la realitat virtual, dissenyat i impulsat per Ace Alzheimer Center Barcelona.

“La Nit de l’Alzheimer és una oportunitat per alçar la veu a favor de la prevenció, el diagnòstic precoç i la necessitat de fer recerca per avançar en la comprensió de la malaltia i el seu tractament”, afirma la Dra. Mercè Boada, neuròloga i directora mèdica d’Ace.

Miren Jone Gurrutxaga, directora general d’Ace, explica que “les noves tecnologies tenen un impacte exponencial en la salut, i amb la creació de la Unitat de Teràpies Innovadores, estem introduint una nova línia de tractament simptomàtic basada en la tecnologia, amb un enfocament innovador fruit de la creativitat i excel·lència del nostre equip d'especialistes en demència. És un gran pas cap endavant en la nostra missió de fer front a aquesta malaltia complexa”.

Des de la primera edició l’any 2015, aquest esdeveniment ha anat consolidant any rere any la seva recaptació. L’any 2016 va ser de 15.000 €. En el 2021 la quantitat recaptada va ser de 23.000 €, i l’any 2022 va arribar al seu punt més àlgid amb 27.000 € recaptats.

L’Alzheimer, un repte global

L'Alzheimer és una malaltia sociosanitària que impacta tots els àmbits de la societat i afecta el pacient, la seva família i el seu entorn proper. Requereix una estratègia integral que tingui en compte aquesta realitat transversal. Actualment, és la demència més comuna, amb més de 800.000 casos diagnosticats a l'Estat, i es caracteritza per l'aparició progressiva de símptomes com la pèrdua de memòria i alteracions del llenguatge i l'orientació en l'espai i el temps. A nivell mundial, el 2018 es registraven més de 50 milions de casos de demència, i es preveu que la prevalença pugui arribar als 132 milions el 2050, amb 10 milions de nous casos cada any.

Les entrades per assistir presencialment a la Nit de l’Alzheimer o realitzar una aportació a Fila 0 es poden adquirir a través del web https://nitdelalzheimer.fundacioace.com/.

 

Per a més informació:

Isabel Rodríguez

93 444 73 18

irodriguez@fundacioace.org